Werving & selectie

Bij werving en selectie treedt de door Professionals in Food aangedragen professional direct bij jou in dienst. Je betaalt een werving en selectiefee voor onze diensten. Er zijn drie opties wanneer je als opdrachtgever een wervingstraject opstart via Professionals in Food.

1. Volledige uitbesteding wervingstraject

De meest voordelige optie is de volledige uitbesteding van het wervingstraject aan Professionals in Food. Met een ervaren consultant bespreek je de werving voor de juiste professional. Deze maakt concrete afspraken over het te volgen wervingstraject met jou als opdrachtgever. Uitgangspunt is de gewenste startdatum van de professional. Vanuit daar werken we terug naar een concrete planning van gespreksrondes, kandidaat werving en vacature-inventarisatie. In dit traject betaal je de laagst mogelijke werving- en selectiefee en verminder je de hoeveelheid tijd die je aan de werving van kandidaten kwijt bent. Je krijgt van ons immers enkel zorgvuldig gescreende, passende kandidaten gepresenteerd om het gesprek mee aan te gaan.

2. Duaal wervingstraject

Je kunt er ook voor kiezen om naast de werving via Professionals in Food een eigen wervingstraject op te zetten. In dat geval adverteer je de functie ook via eigen kanalen. Wij werken ook in deze constructie op basis van ‘no cure, no pay’. Dit betekent dat het mogelijk is dat je ons geen vergoeding verschuldigd bent als je zelf een geschikte kandidaat werft. Wel dien je in deze constructie zelf zorg te dragen voor het opstellen van een correcte advertentietekst, het afhandelen van directe sollicitaties en draag je eventuele advertentiekosten voor je eigen geplaatste vacature. Dit traject loopt dan naast de bemiddeling door Professionals in Food.

3. Multichannel wervingstraject

Een derde optie is om naast Professionals in Food ook andere wervingspartijen in te zetten. Als je snel iemand nodig hebt en kosten minder relevant zijn, kan dit de juiste strategie zijn. Ook dan levert Professionals in Food graag haar bijdrage.

Garanties vanuit Professionals in Food

In alle gevallen zijn onze garanties gelijk:

  • Je betaalt pas voor onze diensten als je één van de door ons aangeboden krachten laat starten. Professionals in Food werkt op basis van ‘no cure, no pay’.
  • Alle door ons voorgestelde kandidaten worden zorgvuldig gescreend. Professionals in Food spreekt alle kandidaten uitvoerig en persoonlijk over de functie en de opdrachtgever. Van iedere kandidaat gaan wij minimaal één referentie na en we controleren de diploma’s en de identiteit van de door ons bemiddelde professionals.
  • Wij matchen en selecteren op harde criteria (opleiding, werkervaring), praktische aansluiting (uren per week beschikbaar, salaris, reistijd woon-werk), persoonlijkheid (match met leidinggevende en afdelingscultuur) en ambities (match met perspectief dat de opdrachtgever kan bieden).
  • Wij zijn open over zowel de tekortkomingen als de kwaliteiten van de professionals die we spreken. Van ons ontvang je een eerlijk, op jouw vacature en bedrijf toegesneden verhaal. Wij geloven er in dat we hiermee zowel in het belang van de professional als de opdrachtgever werken, want van een passende match wordt iedereen gelukkig.

Fitch assessment

Ook bieden wij de optie tot het uitvoeren van een Fitch assessment aan. Tijdens dit assessment toetst de Fitch consultant op een wetenschappelijke manier de match tussen professional, functie en bedrijfscultuur. Dit kan een fijne zekerheidsstelling zijn als je op het punt staat een belangrijke verbintenis aan te gaan met een nieuwe medewerker. Ook wanneer je de nieuwe medewerker via een ander kanaal werft dan via Professionals in Food, kunnen wij een Fitch assessment voor je uitvoeren. Professionals in Food is hiervoor bij uitstek geschikt omdat wij als enige partij in de markt onze specialistische kennis van de levensmiddelenindustrie combineren met een kwalificatie om Fitch assessments af te nemen. Voor een Fitch assessment brengen wij kosten in rekening. Lees meer over Fitch.

Nog vragen?

Bel of mail ons gerust! Wij vertellen graag wat we voor je kunnen betekenen. Hier vind je onze contactgegevens.

Zoek vacature